Visie

 

 

 

 

“It is only with the heart that one can see clearly, what is essential is invisible to the eye.”

 

Antoine de Saint Exupéry

Misschien merk je dat je steeds tegen hetzelfde aanloopt in je leven. Het kan ook zijn dat je veel stress ervaart en soms is het niet eens duidelijk waardoor precies. Je zit in een nare situatie of staat voor een lastige keuze en weet niet goed welke kant je op moet. Ik zie deze situaties als een kans om opnieuw de balans op te maken. Wat is wèrkelijk belangrijk in mijn leven? Hoe gebruik ik deze situatie om te groeien? Door tegenslag ontdekken we soms pas hoeveel kracht we werkelijk hebben.

 

Ik merk dat cliënten vaak heel streng zijn voor zichzelf. Ze handelen vanuit patronen die mogelijk in hun jeugd al gevormd zijn. Deze zijn meestal niet meer functioneel, integendeel, ze staan in de weg om verder te komen. Inzicht in wat je doet en ervaren hoe het is om het anders te doen in de veilige omgeving van een coach sessie, helpt om zulke patronen te doorbreken. Het is prachtig om te zien hoe mensen door zo’n inzicht of ervaring zich anders gaan gedragen en er zelfs anders gaan uitzien.  

 

Ik werk eclectisch, dat wil zeggen dat ik voor elke cliënt uit verschillende stromingen de meest passende methode(n) als uitgangspunt neem. Daarnaast ben ik geïnspireerd door het werk van onder andere Lao Tse en Jan Geurtz.