Visie

“It is only with the heart that one can see clearly, what is essential is invisible to the eye.”

Antoine de Saint Exupéry

Dat wat essentieel is, daar gaat het mij om. Wat drijft jou? Waar gaat het in de kern om? Waar verlang je naar? En waar loop je vast? Hoe komt dat? Ik wil je helpen je eigen antwoorden te vinden. Die antwoorden helpen je om je weg uit te stippelen, om helder te hebben waar je naar toe wilt en om te ontdekken hoe je daar komt.

Misschien merk je dat je steeds tegen hetzelfde aanloopt in je leven. Het kan ook zijn dat je veel stress ervaart en soms is het niet eens duidelijk waardoor precies. Je zit in een nare situatie of staat voor een lastige keuze en weet niet goed welke kant je op moet.
Ik zie deze situaties als een kans om opnieuw de balans op te maken. Wat is wèrkelijk belangrijk in mijn leven? Hoe gebruik ik deze situatie om te groeien? Door tegenslag ontdekken we soms pas hoeveel kracht we werkelijk hebben.

Ik merk dat cliënten vaak heel streng zijn voor zichzelf. Ze handelen vanuit patronen die mogelijk in hun jeugd al gevormd zijn. Deze zijn meestal niet meer functioneel, integendeel, ze staan in de weg om verder te komen. Inzicht in wat je doet en ervaren hoe het is om het anders te doen in de veilige omgeving van een coach sessie, helpt om zulke patronen te doorbreken. Het is prachtig om te zien hoe mensen door zo’n inzicht of ervaring zich anders gaan gedragen en er zelfs anders gaan uitzien.

‘Geef me de kalmte om te accepteren wat ik niet kan veranderen. Geef me de moed om te veranderen wat ik kan. Geef me de wijsheid om het verschil tussen beide te zien.’

– Franciscus van Assisi

In de sessies mag je verwachten dat mijn aandacht bij jou is, dat ik je zie. Dat ik luister, ook naar wat je niet vertelt. Dat je verhaal bij mij veilig is, dat ik je accepteer zonder oordeel. Ik help je helder te krijgen waar het je werkelijk om gaat en we onderzoeken samen hoe je van daaruit verder kunt en wilt. Dan kun je met rust en vanuit vertrouwen verder op weg; op het fundament van wat werkelijk waarde heeft voor jou.

Ik werk eclectisch, dat wil zeggen dat ik voor elke cliënt uit verschillende stromingen de meest passende methode(n) als uitgangspunt neem. Daarnaast ben ik geïnspireerd door het werk van onder andere Lao Tse en Jan Geurtz.