Over mij

Het gezicht achter dichtbij coaching ben ik, Iris van der Stelt. Coach practitioner, van oorsprong opgeleid in de geneeskunde (drs) en herbalist in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Sinds 2021 heb ik een eigen praktijk. Ik volgde oa cursussen in mindfulness en zelfcompassie en heb me door de jaren heen op gebied van zelfontwikkeling breed verdiept. Ik ben werkzaam geweest in de Daniel den Hoed kliniek in Rotterdam als trial manager in het onderzoek naar kankermedicatie bij verschillende typen kanker.

Ik hou van dieren, ben leergierig en lees graag boeken gericht op persoonlijke ontwikkeling.


In 2012 werd ik moeder van een bijzonder meisje, Merle. Zij is geboren met een zeer zeldzaam syndroom. De weg die Merle gaat, zit vol met (medische) zorgen. De uitdagingen en zorgen waarmee ik geconfronteerd werd, dwongen me een weg te vinden om toch met plezier en vertrouwen te kunnen leven. Ik ben de tegenslagen op ons pad gaan zien als richtingaanwijzers, die me de waarde van het leven laten zien. Dat wat werkelijk waarde heeft blijft over, als vanzelfsprekend niet meer vanzelfsprekend is. En ik geloof dat wij als mensen, met de juiste inzichten, juist door tegenslag of leed onze kracht kunnen ontwikkelen. Zoals een diamant die onder wrijving gaat schitteren.


Ik coach met hart en ziel, ben geïnteresseerd in wat anderen beweegt. Ik zet mijn inlevingsvermogen, betrokkenheid, sensitiviteit en analytisch vermogen in om de clienten die ik begeleid hun kracht weer te laten ontdekken. Je vindt rust, ruimte en veiligheid bij mij om te delen wat er in je omgaat. Ook als je je schaamt of schuldig voelt. Ik voel oprecht dat je goed bent zoals je bent: ik zie de persoon achter het verhaal en de omstandigheden.


Verbinden, echt contact maken, dat vind ik belangrijk. Mensen hebben een aangeboren behoefte om in verbinding te staan, met elkaar en/of met iets dat groter is dan wijzelf. En toch gaat het daar vaak mis: die collega, je partner, je kind, het leven in de algemene zin, God of het lot lijken helemaal niet zo in verbinding te staan met je of met wat jij graag zou willen. En hoe verander je daar dan iets aan?

Ik heb ontdekt in mijn eigen proces, dat het maken van een verbinding met een ander, begint bij het maken van een verbinding met jezelf. Jezelf leren kennen, wat beweegt mij, hoe komt dat, waar verlang ik naar, hoe doe ik dat? Uiteindelijk is dat ook het enige waar je echt invloed op hebt en waar je verantwoordelijkheid voor kunt nemen.


Ik neem je graag mee op reis naar jouw binnenwereld om te ontdekken wat daar leeft. Zelf maak ik deze reis ook nog steeds, ik blijf me ontwikkelen. Ik leer bijvoorbeeld steeds meer te vertrouwen op wat ik voel en dat te delen. Steeds meer ontdek ik hoe ik er kan zijn voor een ander en dat daar grotere waarde in verborgen ligt dan in moeite of goed willen doen. Als ik je een stukje mag begeleiden op je pad, dan hoor ik graag van je.